Hírek, események, programok - 2020

(2015-2019)

2020

cikk
– Könyvadomány (Szekszárdi Vasárnap)

„A könyvnélküli élet olyan, mint a gyermekkor mese nélkül, mint a szerelem nélküli ifjúság, mint a béke nélküli öregség” – Carl Peter Fröhling német filozófus idézetét választotta ...

– Kétezer német nyelvű könyvet kaptak a szekszárdi gyerekek (Rádió Antritt)

Német nyelvű könyvadományt kaptak szekszárdi oktatási intézmények, tájékoztatott kedden szerkesztőségünknek megküldött közleményében Farkas Pálné, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Kitüntetés
– Kitüntetés

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat a 2020. évi nívódíját Dr. Józan-Jilling Mihály Úr részére adományozza, aki az elmúlt több mint 26 évben végzett önzetlen, áldozatos és professzionális munkájával a szekszárdi németség számára nem csak városunkban, megyénkben, hanem országosan és az országhatáron túl is ismertséget, elismertséget hozott.

Tolnai Népújság (2020.08.29.) - Neue Zeitung (36/2020) - Zentrum.hu (2020.09.03.) - Videófelvétel (2:29:40-től)
Ritter Imre
– Tanulmányi ösztöndíj (hirado.hu)

A nemzetiségi pedagógusok utánpótlásának képzését támogatják
Ritter Imre, német nemzetiségi országgyűlési képviselő

Kapelle
– Vigadalom volt a szekszárdi német házban (YouTube, Tolnatáj TV)

Vigadalom volt a szekszárdi német házban. Természetesen a jókedv fokozó est csak része volt egy sokkal komolyabb programnak, melyben a jövő terveinek kidolgozását készítették elő a társszervezetek bevonásával.

Meghívó
Einladung
– Települési nemzetiségi önkörmányzatok találkozója (YouTube, Tolnatáj TV)

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület és a Nemzetiségi Önkormányzat közös találkozóján új kezdeményezés vette kezdetét. A jövő terveinek kialakításához a társszervezetek közreműködését, tapasztalatait is figyelembe veszik.

Meghívó - Rádióriport
Publikum
– Sikeresen zárult a 3. köznevelési intézményfenntartó német nemzetiségi önkormányzatok és intézményvezetők részére szervezett szakmai nap (zentrum.hu)

Harmadjára rendezett szakmai napot a köznevelési intézményfenntartó német nemzetiségi önkormányzatok és az intézmények vezetői részére a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Az éves konferencia célja, hogy fórumot biztosítson az érintett önkormányzati és intézményvezetőknek egymás megismerésére, valamint, hogy szakemberek bevonásával gyakorlati segítséget nyújtson a felmerülő problémák megoldásában.

A támogatás átvétele
– Több mint egymilliárd forintot kaptak a nemzetiségi iskolák (zentrum.hu)

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2019. novemberében pályázatot nyújtott be a Miniszter­elnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságához "A Wunderland Kindergarten a Szekszárdi Német nemzetiségi Önkormányzat Óvodája felújítási, állagmegóvási munkála­tainak és a nevelé­si feladatok ellátását segítő tárgyi eszközök beszerzésének támogatása" címmel. A Szekszárdi Német Nemzeti­ségi Önkormányzat pályázata 15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Oklevél